Volpolo Bolgheri 2017

249,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Vores bedste toscanske tilbud nogensinde !

93 point: James Suckling
94 point: Barego’ mad
93 point: Vinhulen
⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Smag På Vin
⭐⭐⭐⭐⭐ Gastromad

Klemt inde mellem Sassicaia-marker og vinstokke til andre vine med 4-cifrede prissedler, ligger den ultra hypede Bolgheriproducent Sapaio. Sapaios kæmpehit Volpolo oplever hvert år en fantastisk respons fra internationale vinjournalister, og 2017 er den bedste nogensinde!

Noget af det ypperste, som et af Italiens absolutte cru-områder, Bolgheri, kan levere. Volpolo er pakket med solbær, peber, fint krydderi og vanilje – power og elegance, som kun de største Italienske vine kan levere.

Italiens bedste vinmager, Carlo Ferrini, står bag Volpolo, og som det er typisk for Ferrinis vine, kan den drikkes ung – f.eks. nu – men Volpolo vil blive bedre de næste mange, mange år, da vinens kraftige rygrad løbende integreres med den modne frugt.

FAKTA

Druer 70% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot, 15% Petit Verdot.
Vingård Podere Sapaio
Område Bolgheri, Toscana
Land Italien
Årgang 2017
Alkohol 14,5%
Drikkes bedst Nu og 10 år frem
Lagring 14 måneder på egefade

Yderligere information

Vinen

Bordeaux-druerne gør sig fantastisk godt i Bolgheri, og Volpolo er lavet på en – for området – nærmest klassisk drueblanding: Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Struktur, moden frugt og rygrad. Volpolo lagres 14 måneder på franske barriques, og derefter minimum 6 måneder i flasken inden frigivelse.

På trods af druernes franske aner, er Volpolo ærkeitaliensk i både duft og smag, og stilen er præcis som man vil forvente af en stor italiensk klassiker: Flotte bløde tanniner, power, kompleksitet og lang, lang smag. Brug Volpolo til de bedste kødretter, gerne mad med lidt fedme i enten kød eller tilbehør.

Vingården

Podere Sapaio

Fire ildsjæle med hver deres spidskompetencer startede omkring år 2000 Podere Sapaio, og siden er det gået usædvanligt stærkt – og gør det stadig.Producentens vine er blandt Bolgheris bedst præmierede, og vinene er som regel udsolgt kort efter frigivelse, da produktionen er ret lille.

Den mest kendte af de 4 ildsjælde, Carlo Ferrini, optræder som regel kun som konsulent for de vingårde, han arbejder for, men hos Sapaio er han en del af det faste team, og har derfor mulighed for grundigt at forbedre hele kæden – alt fra trimning af vinstokke til udvælgelse af træfade sker under Ferrinis vejledning.

På grund af Sapaios popularitet, vil vinene formodentligt have en anden pris om 5 år. Nyd derfor at producentens vine stadig er tilgængelige for menneskepenge.

Anmeldelser

94 point fra Barego'mad: "I glasset er den flot mørk rubinrød, og åbner op med en elegant frisk næse af solbær, brombær, læder, vanilje, kanel, søde tobaksblade og tydelige noter af fad og mørk vinkælder. Smagen er intens, tør og fyldig med sprød syrerygrad og ungdommelige tanniner, som endnu lige mangler at få slebet de sidste skarpe kanter til. Eftersmagen er lang og intens, og byder allerede nu på interessante nuancer, som blot vil vokse sig endnu større med årene. Podere Sapaio Volpolo 2017 er klassevin på et ganske uhørt niveau til prisen – taget dens fremtidige potentiale i betragtning."

93 point og tre glas fra Vinhulen
"Rubinrød. Duften indleder med træ, cigarkasse og svampe/skovbund suppleret med solbær, brombær og kvas i Bordeaux-stil på den italienske måde. Intens og kraftfuld duft. Smagen er blød og rund med masser af træ, cedertræ, cigarkasse, svampe og fed frugt af solbær, brombær og kvas. Saftig som bare pokker og i sin spæde ungdom lige nu og her. Skal naturligvis ligge et par år for at modne, men det er en tæt og kompromisløs vin med både raffinement og fuld frugtpower og tæthed. Vi erindrer ikke, at vi har smagt vinen liggende på de maksimale 3-glas eller så tæt på sin storebroder Sapaio rent kvalitetsmæssigt, men her er vi oppe at bide skeer med kvaliteten. Køb og gem i et par år. Så bliver du bestemt ikke skuffet. Drik 2021-2026."

93 point fra James Suckling
"Aromas of blueberries and slate follow through to a medium body with nicely integrated tannins and a cool, fresh finish. Drinkable now, but better in 2021."

6/6 stjerner fra Smag på vin
"Den rammer de altså lige i r….! Aromaen alene giver en smuk medrivende vinøs oplevelse med modne solbær, varme blommer, kirsebær, violer, tobak og vanilje. I munden har vi en fyldig frugt, der er sat i fornemt relief af en god, høj syre og en veludviklet, let udtørrende tannin. Noter af solbær, brombær og skråtobak. Flot vin hvor både det franske og toskanske kompletterer hinanden."