Vigna Dogarina Pinot Grigio 2019

119,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Sprød og smæk-lækker Pinot Grigio hvidvin med top-anmeldelse!

⭐⭐⭐⭐⭐ Vinavisen
⭐⭐⭐⭐⭐ Erik Mortensen

De kan bare det der, med at lave friske, sprøde og læskende hvidvine i Norditalien.

Denne Pinot Grigio smager som sød sol og sommer, og er der noget vi har brug for heroppe nordpå, så er det da netop forestillingen om, at solen rent faktisk kan skinne, også i den mørkeste årstid.

Så køb dig en kasse, køl den ned og drik den på terrassen. Vinen har høstet topkarakterer 5/5 stjerner fra Vinavisen.

Vinen dufter af nyslået græs med lidt melon og blomst. Tør, men lækker cremet smag, der får flot modspil af frisk syre. Skøn frisk hvidvin, der er super som aperitif eller til en salat med fisk eller kylling.

FAKTA

Druer Pinot Grigio
Vingård Vigna Dogarina
Område Venezia
Land Italien
Årgang 2019
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst 2020-2022

Yderligere information

Vinen

Vingården "Vigna Dogarina" ligger ved byen Treviso nord for Venedig og gårdens marker ligger langs floden Piave der løber fra Dolomitterne ned i lavlandet. Dolomitterne danner en nærmest malerisk ramme om vindyrkningen i området.

Vinen dufter af nyslået græs med lidt melon og blomst. Tør, men lækker cremet smag, der får flot modspil af frisk syre. Skøn frisk hvidvin, der er super som aperitif eller til en salat med fisk eller kylling.

Vingården

Vigna Dogarina

Vingården "Vigna Dogarina" ligger ved byen Treviso nord for Venedig.

Gårdens vinmarker ligger langs floden Piave der løber fra Dolomitterne ned i lavlandet. Dolomitterne danner en nærmest malerisk ramme om vindyrkningen i området.

Gården besidder i alt 80 hektar vinmarker og har i de senere år investeret store summer i et moderne vineri, så gården i dag fremstår som en af de mest moderne Prossecco producenter.

Anmeldelser

5/5 stjerner fra Vinavisen
"En fyldig hvidvin på en drue, Pinot Grigio, der altid er rigtig god til mad. I smagen noter af eksotiske frugter og citrus samt en fin frugtsødme."

5 stjerner fra Erik Mortensen
"Smagen er behagelig mineralsk med noter af melon og hyldeblomst. Det er en vin, som går godt sammen med asparges og lufttørret skinke."