fbpx

Gratis forsendelse ved køb fra 499 kr !

Gratis forsendelse ved køb fra 499 kr 

Torraccia del Piantavigna – La Mostella 2017

124,00 DKK

99,00 DKK
Stkpris ved 6 flasker

Absolut kender-kræs lavet på Nebbiolo-druens ophav, Vespolina. Topanmeldt år efter år efter.

På lager

50 på lager

Antal  

Beskrivelse

La Mostella 2017

Absolut kender-kræs lavet på Nebbiolo-druens ophav – Vespolina!

Absolut kender-kræs lavet på Nebbiolo-druens ophav, Vespolina. Topanmeldt år efter år efter.

Er du vild med Nebbiolo-druen og dens høje indhold af tanniner, så vil du knuselske Torraccia del Piantavigna – La Mostella 2017, der er lavet på Vespolina-druen.

Vespolina har nemlig endnu mere tannin end Nebbiolo. Ikke alene forhøjer det øgede indhold af tannin lagringspotentialet betragteligt, men allerede i de unge år har vinen en lysere og mere behagelig frugt.

Den kan med andre ord nydes med det samme. Dermed tiltaler den særligt den erfarne og trænede, men dog utålmodige gane, der bare ikke kan vente med at smage.

Druerne til La Mostella kommer fra Torraccia del Piantavignas vinmarker i Ghemme hvor ca. 13 hektar er beplantet med Vespolina. Dette repræsenterer i sig selv en stor procentdel af summen af ​​denne sjældne, oprindelige sort. Ampelografer (ampelografi: Læren om vinstokke) har identificeret Vespolina som Nebbiolo-druens ophav.

Det er altså den helt unikke Vespolinadrue, der giver denne vin sin karakter. Vinen har ingen kontakt med fad, hvilket gør det muligt for druernes stærke karakter at skinne tydeligt igennem.

La Mostella 2017

Druerne til La Mostella kommer fra Torraccia del Piantavignas vinmarker i Ghemme hvor ca. 13 hektar er beplantet med Vespolina. Dette repræsenterer i sig selv en stor procentdel af summen af ​​denne sjældne, oprindelige sort. Ampelografer (ampelografi: Læren om vinstokke) har identificeret Vespolina som Nebbiolo-druens ophav. Det er altså den helt unikke Vespolinadrue, der giver denne vin sin karakter. Vinen har ingen kontakt med fad, hvilket gør det muligt for druernes stærke karakter at skinne tydeligt igennem.

Det første møde med La Mostella 2017 i glasset er et strålende rødt møde. Den dufter lidt balsamisk med krydrede noter af peber. I munden er den astringerende på grund af de stærke tanniner, men frisk og velafbalanceret, med en behagelig bitteragtig eftersmag.

Anbefalet starttemperatur: 15-16 grader, åbnes lige før servering. Torraccia del piantavigna – La Mostella 2017 er en ung vin, der kan ledsage et stort udvalg af fødevarer uden meget stærk smag. I betragtning af de stærke tanniner er den specielt velegnet til lidt fede fødevarer som salami, prosciutto, men også lam og andre fede kødretter.

Vingården

Torraccia del Piantavigna ejes af brødrene Francoli, som også ejer et af Italiens mest succesfulde destillerier. Alessandro Francoli som bestyrer vingården har aldrig haft ambitioner om at tjene penge på vinen. Tværtimod er det hans mål – uanset omkostninger – at lave de flotteste vine overhovedet muligt i de to “nye” vinområder Ghemme og Gattinara.En sådan kærlighed til området bliver man ikke rig af, til gengæld bliver man meget respekteret, og som resultat af anstrengelserne er både vinene og Alessandro blevet berømte for at være noget af det fineste, det nordlige Piemonte har at byde på.

Et godt eksempel på, hvor meget Alessandro holder af området er, at da han købte Torraccia-vingården, fulgte der en svinefarm med. Hans rådgivere anbefalede at rydde farmen og koncentrere sig om vinen, men Alessandro sagde: “Nej, så laver vi også skinker!”.
Som sagt så gjort, og nu laver brødrene Francoli også nogle af områdets lækreste lufttørrede krydderskinker – som iøvrigt smager skønt med et glas Ghemme.

FAKTA

Druer Vespolina
Vingård Torraccia del Piantavigna
Område Piemonte
Land Italien
Årgang 2017
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst 2018-2028
Lagring 12 måneder på franske egefade

Yderligere information

Vinen

Druerne til La Mostella kommer fra Torraccia del Piantavignas vinmarker i Ghemme hvor ca. 13 hektar er beplantet med Vespolina. Dette repræsenterer i sig selv en stor procentdel af summen af ​​denne sjældne, oprindelige sort. Ampelografer (ampelografi: Læren om vinstokke) har identificeret Vespolina som Nebbiolo-druens ophav. Det er altså den helt unikke Vespolinadrue, der giver denne vin sin karakter. Vinen har ingen kontakt med fad, hvilket gør det muligt for druernes stærke karakter at skinne tydeligt igennem.

Det første møde med La Mostella 2017 i glasset er et strålende rødt møde. Den dufter lidt balsamisk med krydrede noter af peber. I munden er den astringerende på grund af de stærke tanniner, men frisk og velafbalanceret, med en behagelig bitteragtig eftersmag.

Anbefalet starttemperatur: 15-16 grader, åbnes lige før servering. Torraccia del piantavigna – La Mostella 2017 er en ung vin, der kan ledsage et stort udvalg af fødevarer uden meget stærk smag. I betragtning af de stærke tanniner er den specielt velegnet til lidt fede fødevarer som salami, prosciutto, men også lam og andre fede kødretter.

Vingården

Torraccia del Piantavigna

Torraccia del Piantavigna ejes af brødrene Francoli, som også ejer et af Italiens mest succesfulde destillerier. Alessandro Francoli som bestyrer vingården har aldrig haft ambitioner om at tjene penge på vinen. Tværtimod er det hans mål – uanset omkostninger – at lave de flotteste vine overhovedet muligt i de to "nye" vinområder Ghemme og Gattinara.En sådan kærlighed til området bliver man ikke rig af, til gengæld bliver man meget respekteret, og som resultat af anstrengelserne er både vinene og Alessandro blevet berømte for at være noget af det fineste, det nordlige Piemonte har at byde på.

Et godt eksempel på, hvor meget Alessandro holder af området er, at da han købte Torraccia-vingården, fulgte der en svinefarm med. Hans rådgivere anbefalede at rydde farmen og koncentrere sig om vinen, men Alessandro sagde: "Nej, så laver vi også skinker!".
Som sagt så gjort, og nu laver brødrene Francoli også nogle af områdets lækreste lufttørrede krydderskinker – som iøvrigt smager skønt med et glas Ghemme.
Salute!