Spätburgunder 2017

139,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Tysk Pinot Noir-kup med Bourgogne-karakter og 4×5 stjerner!

⭐⭐⭐⭐⭐ Houlbergs Vinblog
⭐⭐⭐⭐⭐ Flaskehalsen
⭐⭐⭐⭐⭐ Vinavisen
⭐⭐⭐⭐⭐ Ekstrabladet

Spätburgunder er Pinot Noir, Pinot Noir er Spätburgunder.

Tyskerne elsker Pinot Noir, men de kalder den altså Spätburgunder. De bliver bedre og bedre til at lave god Spätburgunder, godt hjulpet af nye teknikker og klimaforandringer.

Denne udgave fra fætrene Hanewald-Schwerdt i Pfalz er et lysende eksempel på, at der kommer afsindig høj kvalitet fra de unge tyske vinbønder i disse år.

Vinen har hentet hele 4 x 5 stjerner i pressen. Flaskehalsen skriver blandt andet: “Saftig Spätburgunder med en dyb og lækker frugtsmag, hvor der samtidig er skruet op for charmen med friskhed og syre.” og Ekstra Bladet følger trop med et “Godt køb” stempel.

Vinen dufter af overmodne jordbær, hindbær og lidt kardemomme. Smagen er let, rank og alligevel med en fin frugtsødme og et let krydderi, der holder ved langt ud i eftersmagen.

Et virkeligt dejligt glas, der holder munden frisk og byder ind med langt flere lag end man kunne forvente af en vin i dette prisleje. Mange franske vinbønder kunne tage ved lære her.

FAKTA

Druer Pinot Noir
Vingård Hanewald-Schwerdt
Område Pfalz
Land Tyskland
Årgang 2017
Alkohol 13,5%
Drikkes bedst Nu og to år frem
Lagring 12 måneder på fad

Yderligere information

Vinen

Pinot Noir druerne til denne vin er dyrket på forskellige vinmarker omkring Bad Dürkheim & Leistadt. Druerne er efter høst blevet overført til en roterende gæringstank, som har sørget for at udvunde maksimal farve og smag af skallerne. Efter endt gæring er vinen overført til 6000 liters træfade, og en lille mængde til 225 liters nye egetræsfade i et år.

Vinen dufter af overmodne jordbær, kirsebær og lidt kardemomme. Smagen er let, rank og alligevel med en fin frugtsødme og et let krydderi, der holder ved langt ud i eftersmagen. Et virkeligt dejligt glas, der holder munden frisk og byder ind med langt flere lag end man kunne forvente af en vin i dette prisleje.

Den familieejede ejendom Hanewald-Schwerdt blev grundlagt i 1955 i byen Leistadt i regionen Pfalz. Pfalz kan man nærmest kalde den tyske udgave af Alsace. Det er samme geologi, samme sydvestvendte skråninger langs Rhin-deltaet. I dag drives vingården af fætrene Thomas Hanewald & Stephan Schwerdt. De fokuserer på Riesling og Pinot Noir, som opnår et helt særligt udtryk omkring byen Leistadt, hvor jordbunden er enormt kalkholdig. Vinstokkene på deres marker har en anselig alder, hvilket også betyder meget for kompleksiteten i de færdige vine.

Vingården

Hanewald-Schwerdt

Den familieejede ejendom Hanewald-Schwerdt blev grundlagt i 1955 i byen Leistadt i regionen Pfalz. Pfalz kan man nærmest kalde den tyske udgave af Alsace. Det er samme geologi, samme sydvestvendte skråninger langs Rhin-deltaet.

I dag drives vingården af fætrene Thomas Hanewald & Stephan Schwerdt. De fokuserer på Riesling og Pinot Noir, som opnår et helt særligt udtryk omkring byen Leistadt, hvor jordbunden er enormt kalkholdig. Vinstokkene på deres marker har en anselig alder, hvilket også betyder meget for kompleksiteten i de færdige vine

Anmeldelser

5 stjerner i Ekstra Bladet og titlen "Godt køb"
"Roser i duften. Spinkel og let syrlig vin med ribs og hindbærnoter. Pænt balanceret med en fin sprød afslutning."

5 stjerner på Houlbergs Vinblog
"Smagen er let, grøn og lidt urtet, men med en ren frugt. Den er i starten en smule rustik i udtrykket, men tør langsomt op på samme vis, som en sippet ung dame og siger pludselig ja. Der er kirsebær og ribs, jern, krydrede elementer, en svag bolsjesødme og kanel."

5 stjerner på Flaskehalsen.nu
"Hanewald-Schwerdt præsenterer her en saftig Spätburgunder med en dyb og lækker frugtsmag, hvor der samtidig er skruet op for charmen med friskhed og syre."

5 stjerner på Vinavisen.dk
"Denne tyske rødvin har en rigtig god Pinot-karakter. Den er let, med god druesmag, mineralske noter og en fin sødme."