Pound Cake – Chardonnay 2018

149,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Cremet Californisk Chardonnay fra Napa Valley med topkarakter!

96 point: Barego’ mad
⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Baregomad
⭐⭐⭐⭐⭐ Vinavisen

Pound Cake er en vidunderligt velsmagende Chardonnay-sag fra Napa Valley i Californien.

“Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 2 gange mere”. -Vivino

Pound Cake – Chardonnay er cremet og fed, på den der måde, hvor det hele bare smelter symfonisk i munden på dig. Navnet holder, hvad det lover: Hvis den var mere heftig, ville den være tyk som kagedej og du skulle formentligt spise den med ske.

Her har Chardonnay-druerne om dagen suget al den varme og sol til sig de overhovedet kunne. Om natten har de kølet sig i kystvindene. Resultatet er derfor milevidt fra de køligere europæiske udgaver af druen.

Hvis du normalt er til stram syre og ranke hvidvine, er det her helt sikkert ikke noget for dig. Er du derimod vinnyderen, der kan lide cremede, fede og inviterende hvivine, hvor der er skruet godt op for bassen, så er det her muligvis din nye vin-affære!

FAKTA

Druer Chardonnay
Vingård Ca’momi
Område Californien
Land USA
Årgang 2018
Alkohol 14,5%
Drikkes bedst 2019 – 2023
Lagring 9 mdr. på fad

Yderligere information

Vinen

Med sin ferskengule farve lokker den allerede, når den bliver hældt i glasset. Duften er komplet overvældende og med sine indsmigrende duft af både moden citron-saft og den underliggende bas af vanilje og fudge fra fadnoterne slår den en usynlig krog i dig, og trækker dig ind i sit spind. Det er absolut positivt ment. Det er nemlig svært ikke at falde for dens yderst markante charme.

Smagen er intens, fyldig og har et anstrøg af toastet brød. Det lille, finurlige strejf af kokosnød og ananas-krokant er meget tiltrækkende og gør vinen ekstra interessant. Alle herlighederne er flot pakket ind i kaskader af moden frugt og slutteligt vanilje og smørfedme fra lagringen på fad. Lang, flot finish, der styrer dig lige lukt mod flaskens bund.

Vingården

Ca'momi

Pound Cake er en ny serie af vine fra producenten Ca'momi. De italienske immigranter, Dario og Stefano har de sidste 20 år imponeret med at få gode resultateter i Napa og i området omkring Napa. De har ikke glemt deres italienske ophav, hvilket tydeligt skinner igennem i struktur og smag i deres vine.

Anmeldelser

6/6 stjerner + 96 point fra Barego'mad
" Der er Pound Cake Chardonnay 2018 i glasset, og husk at smøre hele pladen fuld og tørre dig om munden, for det her er heftige sager. Er du til sprøde, ranke og mineralske hvidvine, vil du godt og grundigt få denne Chardonnay galt i halsen. Men er du derimod til fuldfed intens hvidvin med masser af smag og fadkarakter af flødekaramel, ristet eg, røg og mandler i skøn kombination med smagen af eksotiske frugter som kokos og moden ananas rammer du bullseye med denne flydende mørdej på flaske. Jeg er pjattet med Pound Cake ."

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Denne hvidvin henvender sig til vinnydere, der er glade for smagen af egetræ. Vinen har en cremet smag med noter af abrikos, kokosnød og vanille. Prøv den fx til en lammesteg."