Pipoli Greco-Fiano 2017

99,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Årets hvidvin fra Italiens supervingård Farnese !

94 point: Luca Maroni
Guldmedalje: Korea Wine Challenge

Dette er en vin, som vi har ventet på med spændning og vores forhåbninger blev indfriet i rigeligt mål. Vinen er flot balanceret med en smule syre og den mineralske jordbund. En rigtig lækker hvidvin fra en absolut top-producent.

Vinen har fået hele 94 point fra den italienske vinguru Luca Maroni og den store Guldmealje ved Korea Wine Challenge.

Farnese er kendte for deres kvalitetsvine, der som regel scorer topkarakterer fra anmelderne. Deres Edizione får fx løbende 99 point fra Luca Maroni. 2015 årgangen har også vundet den store guldmedalje på Mundus Vini 2016 og en flot sølvmedalje på både Berliner Wein Trophy 2016 samt Concours Internationale de Lyon 2016.

FAKTA

Druer Greco 60% – Fiano 40%
Vingård Farnese Vini
Område Vigneti del Vulture i Basilicata
Land Italien
Årgang 2017
Alkohol 12,5%
Drikkes bedst Nu og 2-4 år frem

Yderligere information

Vinen

Denne hvidvin kommer fra markerne/gården Vigneti del Vulture i Basilicata. Markerne ligger omkring den inaktive vulkan Monte Vulture. Nærmere bestemt området Acerenza. I flere århundreder anså man vulkaner, som kilde til død og ødelæggelse. Dog har man siden det tidlige 1900-tal, formået at udvinde og værdsætte den rigdom der ligger i den vulkanske, og dermed meget mineralrige, undergrund. For vinstokkene og derned druerne, betyder det en flot og kompleks smag.

Den gode jordbund skal naturligvis også dyrkes med en drue der egner sig til denne. Druerne Greco og Fiano, som brugt i denne vin, er en meget velegnede druer til disse mineralske jordbunde.

Straks efter høsten, presses druerne. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druerne, løber frit til tanken. Ingen pumper bruges, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

Gæringen foretages ved 12 grader, som giver en god land proces. Efterfølgende lagring på ståltanke i 5-6 måneder. Alt håndtering af mosten foregår i et miljø uden lit, for at bevare flest mulige aromaer i vinen

En flot gul farve med små grønlig nuancer. En lækker frugtig næse, med en lang vedholdende blomsterlig smag. Flot balanceret med en smule syre og den mineralske jordbund. En rigtig lækker hvidvin fra en absolut topproducent.

Kan drikkes til lysere kød, et godt glas i solen og selvfølgelig sammen med fisk og skaldyr.

Vingården

Farnese Vini

Farnese Group er kåret som årets vinproducent 2016/2017 af Luca Maroni. Det er 2. år i streg.

Farnese Vini er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Farnese Vini ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo. Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Farnese Vini startede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.