Pelofino 2018

139,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Verdens bedste Sangiovese-vin til prisen med 93 point!

93 point: Barego’ mad
⭐⭐⭐⭐⭐ Flaskehalsen
⭐⭐⭐⭐⭐ Baregomad
Ugens vinhit: Vinexpressen

Le Pupille kalder Pelofino for en supertoscaner. Vi kalder den verdens bedste Sangiovese-vin til prisen.

Vinen strutter af saftig, intens og ærkeautentisk toscansk velsmag – et vildt glas til prisen!

Le Pupille – Pelofino 2018 er en arketypisk toscaner fra Maremma. De danske vinanmeldere elsker vinen og Thomas fra Barego’mad mener at Pelofino 2018 er en frisk og helstøbt Sangiovese-vin med et karakteristisk toscansk præg over sig!

Vinen får også hele 93 point og 5 store stjerner fra Barego’mad​. Smag på vin følger trop og giver også vinen 5 stjerner med ordrene: Ret intens og koncentreret vin i det her prisniveau. Jeg er fan!

Maremma ligger i det sydligste og allervarmeste Toscana. Le Pupille er den bedste producent i Maremma-området. Punktum.

FAKTA

Druer Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Syrah
Vingård Fattoria Le Pupille
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2018
Alkohol 13,5%
Drikkes bedst Nu og 3-4 år frem
Lagring 6 måneder på store egefade

Yderligere information

Vinen

Sangiovese kan nærmest betegnes som Italiens nationaldrue. Det er den, der er plantet suverænt flest vinstokke med i hele Italien. Der er dog ingen steder, hvor druen har så optimale vækstforhold som i Toscana. Her får den masser af sol om dagen og de kølige nætter er samtidigt med til at bevare den så afgørende syre og aroma, som vi elsker den for. Det er også vigtigt at nævne, at der i Toscana generelt er et meget højt niveau blandt vinmagerne, hvorfor Sangiovese næppe kunne komme i bedre og mere kvalitetsorienterede hænder. Smag selv!

Elisabetta Geppetti har løftet vingården Le Pupille til højder man ikke havde turde tro muligt, da hun overtog den for efterhånden mange årtier siden. Efter samarbejdet med vin-geniet Luca d'Attoma blev sat i søen i 2010, er det nærmest historien om Kong Midas om igen. ALT de rører ved bliver til guld. Således også med denne saftfulde Sangiovese, en ægte toscaner. Den har ALT, det man kunne ønske sig: Modne kirsebær med masser af saft, blød silkevelour i munden og en lang, blød og intens eftersmag.

Vi anbefaler den til alle de italienske klassikere med tomat, en god frokost og i særdeleshed til en rigtig god pizza.

Vingården

Fattoria Le Pupille

Fattoria Le Pupille er beliggende i det bakkede landskab i Maremma i det sydlige Toscana. Sidste i 70'erne grundlangde Elizabeth Geppetti sin vingård I dette smukke område. Elisabeth skaber her sine kvalitets vine, som er perfekte ambassadør for områdets særegenheder og perfekte forhold for vindyrkning.

​Passion og stor entusiasme har styret Elizabeth i alle de valg, hun har foretaget siden hun startede vingården og som har resulteret i stor succes for hendes vingård og vine, som nu fremstår som en milepæl i den toscanske vinfremstilling.

Anmeldelser

93 point og 5 stjerner fra Barego'mad
"Supertoscaner i plomberet udgave. Det lyder umiddelbart ikke særligt pirrende, men når man nu er lillebror til en Maserati med hele 400 fuldblodsheste under motorhjelmen, kan jeg personligt godt nøjes med det halve, uden at jeg på nogen måde føler jeg er gået på kompromis. […] Pelofino 2018 er en frisk og helstøbt Sangiovese-vin med et karakteristisk toscansk præg over sig. […] Rent smagsmæssigt ligger vi ud med en forholdsvis langsom opstart, som sejtrækker og kulminerer i en flot kraftig slutspurt med mange nuancer, og hvor syren for alvor træder i karakter. Plomberet eller ej. Denne vin må gerne blive en del af min faste vognpark. Eccellente."

5 stjener fra Smag på vin
"Fyldig og rig i aromaen med kirsebær, hindbær og en smule nellike. Tør med en smule frugtsødme med noter af fuldmodne kirsebær, syrlige ribs, en smule røde blommer og lidt peber. God fylde over for den ranke og høje syre, og en fast, moden tannin. God længde på en ren og frugtig eftersmag. Virkelig dejlig toscaner, og et es til de klassiske tomatbaserede retter."

UGENS VINHIT fra Vinexpressen
Jeg har efterhånden smagt på Pupilles vine mange gange, og det er i min optik et af de vinhuse, der laver de bedste Toscana-køb.Super lækker Toscana-vin af kirsebær, knækkede grønne grene, stald og lidt underskov. Ret intens og koncentreret vin i det her prisniveau. Jeg er fan."

Vinbladet
"Duft med røde kirsebær, let krydret med kirsebærsten. Moden smag med moden tannin og tør, frugtagtig eftersmag med fin, frisk tone."