Fantini Montepulciano D’Abruzzo DOC 2018

99,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Fire-dobbelt Italiensk Guldvinder fra årets bedste vingård!

⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Finansbureauet
⭐⭐⭐⭐⭐ Vinavisen
Guldmedalje: Mundus Vini
Guldmedalje: Berliner Wein Trophy
Guldmedalje: Sommelier Wine Awards
Guldmedalje: Selections Mondiales Des Vins
95 point: Luca Maroni

“Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 14 gange mere.” -Vivino

Denne årgang er på Wine Enthusaist´s liste over de 100 bedste køb i 2019. Vinen har konkurreret med rigtig mange vine for at komme på listen, så det er en flot præmiering for en vin i denne prisklasse.

Farnese er kåret som årets vinproducent af Luca Maroni og denne vin får hele 95 point fra selvsamme Mr. Maroni. Det siger ikke så lidt om vingårdens kvalitets-niveau og selve vinen.

Vinen har høstet et hav af gode anmeldelser. Herhjemme har Finansbureauet givet vinen topkarakteren 6 stjerner og mener der er tale om “Godt køb”. Vinavisen følger trop og tildeler denne dejlige vin maximale 5/5 stjerner.

FAKTA

Druer 100% Montepulciano
Vingård Farenese Vini
Område Abruzzo
Land Italien
Årgang 2018
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 4-5 år frem

Yderligere information

Vinen

Denne rødvin kommer fra markerne i distrikterne Ortona, San Salvo og Pollutri i Abruzzo. Markerne ligger omkring hovedgården hvor al distribution er samlet.

Klimaet i Abruzzo er særdeles velegnet til at dyrke vin. Placeringen i midten af Italien, giver kombinationen af det nordlige og midterste Italien´s frugtbarhed, og syden intense saft og kraft i druerne.

Man kan se endeløse rækker af vinstokke strække sig ned af bjergsiden på bjerget Majella. Fra de mere højtliggende områder, helt ned til kysten. Eksponeringen fra solen og de milde havvinde giver et fantastisk mikroklima, som resulterer i druer der gror og aldres formidabelt.

Straks efter høsten, presses druerne. Man bruger herefter en produktionsteknik hvor mosten fra druerne, løber frit til tanken. Ingen pumper bruges, for på den måde at opnå en mere nænsom behandling af vinen.

Gæringen foretages over en god lang proces over 15 dage. Efterfølgende lagring på ståltanke i 5-6 måneder. Alt håndtering af mosten foregår i et miljø uden lit, for at bevare flest mulige aromaer i vinen

En dyb rød farve kombineret med en lækker frugtig næse, lang og vedholdende duft af vilde bær og en snert af vanille. Flot balanceret krop med en smule tanniner og en intens og lang eftersmag. En rigtig lækker rødvin fra en absolut topproducent.

En rigtig god vin, som kan drikkes til de fleste retter med både pasta og kød. Serveres ved 16-18 grader

Vingården

Farnese Vini

Farnese Group er kåret som årets vinproducent 2016/2017 af Luca Maroni. Det er 2. år i streg.

Farnese Vini er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Farnese Vini ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo. Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Farnese Vini startede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.

Anmeldelser

6/6 stjerner fra Finansbureauet
"Lækker italiener med mørke kirsebær og peber i næsen, blød og besnærende mund med noter af marcipan, peber og mørk chokolade pakket ind i landevejsstøv. Godt køb til prisen."

5/5 stjerner fra Vinavisen
"Italiensk "feel good vin" til en rimelig pris. Den har ingen kanter, god fylde, en lille sødme og en lang eftersmag. Den femte stjerne får den for den meget rimelige pris."