Cortona D.O.C Sangiovese Calcinao 2013

140,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Toscaner med 2 glas fra Gambero Rosso

90 point: Luca Maroni
2/3 glas: Veronelli
2/3 glas: Gambero Rosso

Lækker Toscansk kvalitets vin fra stjernevingård i klassisk Toscansk distrikt!

Vin fra stjernevingården La Calonica i det klassiske Toscana. Cattani-familien grundlagde La Calonica i 1973, og driver stadig vingården den dag i dag i hjertet af Toscana. Selve gården ligger i den lille by Valiano mellem de større byer Cortona og Montepulciano.

La Calonica er kendt for sine fantastiske rødvine. Alle vine får super anmeldelser og der er virkelig tale om kvalitetsvine!

Vinen har med sin kombination af Sangiovese og Syrah, fylden og frugten til at supplere årstidens måltider.

FAKTA

Druer 85% Sangiovese og 15% Syrah
Vingård La Calonica
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2013
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 5 år frem

Yderligere information

Vinen

Den er produceret med 85% Sangiovese og 15% Syrah. Alle druer håndplukkes. Der gæres i ståltanke i ca. 10 dage ved 26 grader, og efterfølgende på ståltanke ca. 6 måneder. Herefter lagres den ca. 4 måneder på egefade. Vinen er en lettere vin, dog med masser af frugt i smagen.

Vinen har 13% alkohol, og bør serveres ved 18 grader. Den kan drikkes nu, men også snildt gemmes 5 år. Meget velegnet til de fleste kødrettet, pasta og andre hovedretter.

Vingården

La Calonica

Cattani-familien har grundlagt La Calonica i 1973, og det driver den stadig den dag i dag i hjertet af Toscana. Her råder man over 45 hektarer på grænsen mellem provinserne Siena og Arezzo. Selve gården ligger i den lille by Valiano mellem de større byer Cortona og Montepulciano.

Vindistriktet hedder, som også vinen, Vino Nobile di Montepulciano. Det er et mindre distrikt, men leverer i høj grad topvine som falder i manges smag i de nordlige lande. Distriktet ligger i et meget bakket og kuperet terræn, et par hundrede kilometer fra kysten. Terrænet, højden på 350 meter over havet og den nærliggende Trassimeno-sø gør jordbunden mere lerholdig og klimaet knap så tørt. Disse faktorer gør at vegetationen er meget frodig, og med denne er man i stand til at producere vine med saft og kraft, masser af frugt, men samtidig med finessen i toscansk vin bevaret.

Kort og godt, masser af smag og power.

Anmeldelser

– Gambero Rosso 2/3 glas

– Veronelli 2/3 glas

– Luca Maroni 90 point