Corte al Passo Rosso Toscana IGT 2017

129,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Supertoscaner med 98/99 point fra stjernevingård til ultra lav pris!

98/99 point: Luca Maroni
Guldmedalje: Mundus Vini

Så kan vi tilbyde dig en vaskeægte Supertoscaner med med 98/99 point fra Luca Maroni. Vinen kommer fra stjernevingården Riolite Vini. Der er tale om en moderne vin fra Toscana, som giver maksimal drikkevenlighed til en rigtig skarp pris.

Vinen har en flot rubinrød farve kombineret med en lækker og kompleks næse med masserer af bær og frugter. Vinen har en lækker frugtsmag, og som skrevet en frisk og elegance, kombineret med dybde og kompleksitet. God balance og meget drikkevenlig.

En rigtig lækker vin som kan anvendes meget bredt. Lige fra lettere kødretter til pasta og kødretter, eller bare et hyggeligt glas.

Den berømte stjernevinmager Franco Bernabei står bag denne vin. Til daglig arbejder Franco og sønnen Matteo sammen med lokale producenter i flere italienske vinregioner.

De let tilgængelige og drikkevenlige vine, som fader og søn fremstiller, rammer præcis hvor mange danske ganer forestrækker det. Dejlig meget frugt, og en god fadlagring – giver den perfekte vin til den mørkere tid. Luca Maroni bekræfter dette, med en række meget flotte anmeldelser af Rilote Vini´s vine.

FAKTA

Druer Sangiovese 85% og Merlot 15%
Vingård Riolite Vini
Område Toscana
Land Italien
Årgang 2017
Alkohol 13,5%
Drikkes bedst Nu og 5-7 år frem
Lagring 6 måneder på ståltanke og derefter 6 måneder på egefade

Yderligere information

Vinen

Produktionen foregår i og omkring byen Greve i det nordvestlige Toscana/Chianti. Produktionen her har kørt siden 1865. Så markerne og stokkene man råder over, er af absolut højeste kvalitet.

Ca. halvdelen af druerne til denne vin høstes i september, og bidrager med friskhed og elegance. Den anden halvdel høstes på i oktober, hvor der er tale om meget modne druer, og som bidrager til vinens fylde og kompleksitet. Denne sammensætning, giver en vin som bare rammer rigtigt på alle parametre.

Efter høsten, presses druerne, hvorefter macerationen løber over 1-2 uger. Vinen lagres efterfølgende i ca. 6 måneder på ståltanke og derefter egefade i 6 måneder. Efterfølgende lagring på flaske i 6 måneder, indtil vinen frigives til salg.

En flot rubinrød farve kombineret med en lækker og kompleks næse med masserer af bær og frugter. Vinen har en lækker frugtsmag, og som skrevet en frisk og elegance, kombineret med dybde og kompleksitet. God balance og meget drikkevenlig.

En rigtig lækker vin som kan anvendes meget bredt. Lige fra lettere kødretter til pasta og kødretter, eller bare et hyggeligt glas.

Vinen serveres ved 16-18 grader.

Vingården

Riolite Vini

Allerede fra 1800-tallet var familien Bernabei involveret i vinens verden. Familiens rødder stammer fra Toscana – helt præcist fra 1837 i byen Poggibonsi. Efter endt universitetsuddannelse som vinmager/ønolog begyndte Franco Bernabei at arbejde den berømte vingård Ruffino i Toscana, herefter fungerede han som vinmager og konsulent for flere store producenter.

Efterfølgende grundlagde Franco Bernabei Riolite Vini i 1996. ​Idag arbejder han og sønnen Matteo sammen med lokale producenter i flere italienske vinregioner. De let tilgængelige og drikkevenlige vine, rammer præcis hvor mange danske ganer forestrækker det. Dejlig meget frugt, og en god fadlagring. Luca Maroni bekræfter dette, med en række meget flotte anmeldelser af Rilote Vini´s vine.