Chicken Shit Chardonnay 2018

149,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: ,

Beskrivelse

Chicken Shit Chardonnay i Chablis-stil !

⭐⭐⭐⭐⭐ Vinavisen

Dette er en tæske lækker Chardonnay fra Frankland Estate, som er en af Australiens bedste producenter af hvidvin.

Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse – grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.

Vinavisen giver vinen topkarakteren 5/5 stjerner og beskriver vinen således: “En meget lækker – og økologisk – hvidvin, der fremtræder med en blød og delikat smag af druen Chardonnay. Vinens navn er umiddelbart lidt mystisk: Chiken Shit – Kyllingelort. Men det hentyder til, at vinstokkene kun er blevet gødet med “shit” fra perlehøns.”

Chicken Shit er en dejlig økologisk Chardonnay fra Frankland Estate i Western Australia. Druerne kommer fra vingårdens berømte mark Isolation Ridge. Vinen er på højde med en god Chablis, dog at prisen er meget lavere end en Chablis af samme kvalitet ville koste.

FAKTA

Druer Chardonnay
Vingård Frankland Estate
Område Frankland River
Land Australien
Årgang 2018
Alkohol 13%
Drikkes bedst Nu og 4 år frem
Lagring 11 måneder på fad

Yderligere information

Vinen

Smagen er meget blid og lidt cremet, men bestemt ikke fed på nogen måder. Det er en virkelig smagfuld vin med fersken, melon, nogle røgede elementer, svag sødme og rank syre. Der er tale om en frisk og afdæmpet syre og en diskret gul frugt med et diskret fadaftryk. Fin og ukompliceret Chardonnay.

Denne hvidvin er en hyldest til perlehønsene på Frankland Estate. Små flittige, lidt nervøse – grænsende til kujon (chicken shit)-agtige fjerkræ, der indirekte er med til at skabe en skøn drik.

Vinen kommer fra yngre stokke på firmaets Isolation Ridge Vineyard. Vinen fadgæres og hviler på fadet i 11 måneder inden den klargøres til aftapning. Det er en læskende lækker Chardonnay, med flot cremet frugt, fine nuancer fra fad og spændstig syre og mineralitet.

Vingården

Frankland Estate

Frankland Estate er beliggende i Western Australia. De dyrker deres marker efter økologiske principper og vingårdens perlehøns spiller en ikke uvæsentlig rolle i den sammenhæng. De spiser utøj og ukrudt, og laver det om til gødning til gavn for vinplanterne. Så smart er naturen indrettet. Tingene passer faktisk sammen hvis vi lader dem passe sig selv – det kaldes øko-system.

Anmeldelser

5/5 stjerner fra Vinavisen
"En meget lækker – og økologisk – hvidvin, der fremtræder med en blød og delikat smag af druen Chardonnay. Vinens navn er umiddelbart lidt mystisk: Chiken Shit – Kyllingelort. Men det hentyder til, at vinstokkene kun er blevet gødet med "shit" fra perlehøns. Flasken har skruelåg."