Barolo DOCG 2014

198,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

Vinhuset Tenute Costa ligger i en af de bedste Barolo områder, Montforte d’Alba, der fastholder de klassiske Barolo dyder med mørke og kraftfulde vine.

Barolo Due Corti smager fortrineligt af mørke bær, svesker, krydret med lidt kinin og lakrids. Præcis som de fleste kan lide en Barolo. Normalt er taninerne høje i Baroloer, men fordi der står folk bag denne vin, som kan deres håndværk smages Due Corti fløjelsblød og endda med lidt friske mineralske noter som ung.

Drik dekanteret eller gem
Som ung vin er Baroloer meget taninfyldte og det er ikke i alles smag, derfor er Barolo en vin, som kræver modspil fra rødt kød, vildt eller modne oste. Kan du ikke vente med at drikke din nyindkøbte Barolo (hvilket vi godt kan forstå) anbefales det at dekantere vinen, eller lade den ånde en time eller to før den drikkes.

Gemmer du vinen vil du opleve at vinen åbner sig mere så taninerne bliver blødere, at smagen går fra friske frugter til tørrede, og at smagen af svampe, skovbund og trøfler bliver mere fremtræden. Farven vil bevæge sig mod mørkeorange, og vinen er absolut værd at drikke nu, eller gemme nogle år. Så kan man smage hvordan den udvikler sig. Denne vin har stort potentiale, smagen er intens med en god balance og intensitet. Absolut en madvin.

Barolo Due Corti er essensen af Barolo, og selvom vinhuset er ungt, lavede de allerede ved første høst vin af allerhøjeste kvalitet fordi de havde allieret sig med top wine maker, Carlo Ferrini, som er den italienske vinkonsulent, der har opnået flest 3 glas i Gambero Rosso, og som står bag en række af Toscanas bedste vine, men nu også hjælper vinhuse i Piemonte med at opnå deres fulde potentiale. Det kan smages i denne fantastiske vin.

FAKTA

Druer 100% Nebbiolo
Vingård Tenute Costa Group
Område Piemonte
Land Italien
Årgang 2014
Alkohol 13,5 – 14,5%