Baccaro Grillo DOC 2018

99,00 DKK

75 cl

Kategorier: , Tags: , ,

Beskrivelse

Dobbelt guldvinder: Grillo-hvidvin fra Italiens bedste producent!

96 point: Luca Maroni
Guldmedalje: Berliner Wein Trophy
Guldmedalje: Mundus Vini

Mangler du en god sommer-hvidvin, så har vi den rigtige vin til dig!

Vi har nemlig fået fat i en palle af denne skønne Grillo-hvidvin fra Italiens bedste producent.

Vinen kommer fra Farnese Vini’s Sicilianske vingård Cantine Cellaro, som er kendt for sine friske og sprøde hvidvine. Den perfekte vin til en hed sommer.

Vinen har gået sin sejersgang blandt de internationale anmeldere og kan allerede smykke sig med Guldmedaljer fra både Mundus Vini og Berliner Wein Trophy. Envidere har vinen fået hele 96 point fra Luca Maroni. Det er en vare med frugt og dybde, kombineret med mineralerne i den sicilianske undergrund.

Kan drikkes til de fleste lette retter, fisk og skaldyr og som et hyggeligt glas i solen.

FAKTA

Druer 100% Grillo
Vingård Cantine Cellaro
Område Sicilien
Land Italien
Årgang 2018
Alkohol 12%
Drikkes bedst Nu og 2-3 år frem

Yderligere information

Om Vinen

Denne hvidvin kommer fra markerne/gården Cantine Cellaro på Sicilien. Cantine Cellaro ligger i byen Sambuca di Sicilia. Markerne ligger i et bjergrigt område mellem 300 og 600 meter over havet, med Arancio-søen som nærmeste nabo.

Man har i har de sidste århundreder dyrket druer af højeste kvalitet i dette område, og for at styrke autenciteten i vinen – dyrkes alt ud fra bæredygtige principper. De store vindmøller man ser i logoet, er store vindmøller der står på toppen af de nærtliggende bjerge. De forsyner vingården med alt den energi de skal bruge.

Druen i denne vin, er Grillo – den mest kendte sicilianske hvidvinsdrue.

Straks efter høsten, presses druerne. Alt forgår i et temperaturkontrolleret klima, og gæringen foretages ved 12 grader i 8-10 dage. Den lave temperatur er med til at fremhæve aromaerne i vinen.

Vinen færdiggøres herefter på ståltanke, hvorefter den tappes.

Vinen har en flot strågul farve, en lækker frugtig næse med noter af fersken, melon, grapefrugt og en snert af mandel. Flot balanceret smag med god frugt og dybde, kombineret med mineralerne i den sicilianske undergrund.

Kan drikkes til de fleste lette retter, fisk og skaldyr og som et hyggeligt glas i solen.

Serveres ved 10-12 grader

Om Vingården

Farnese Group er kåret som årets vinproducent 2016/2017 af Luca Maroni. Det er 2. år i streg.

Farnese Vini er, i forhold til branchen, en relativ ung virksomhed (startet i 1994). Til trods for dette er man meget ambitiøs, og med sit meget høje kvalitetsniveau eksporterer man nu til 74 lande og har en produktion på mere end 20 millioner flasker.

Farnese Vini ligger i byen Ortona i regionen Abruzzo. Navnet Farnese har været forbundet med byen siden 1538 hvor en prins ved navn Farnese, byggede det smukke ”Palazzo Farnese” hvor han trak sig tilbage og levede med en Østrigsk prinsesse.

Siden Farnese Vini startede i Abruzzo, har man efterfølgende udvidet til også at dække regionerne Campagnien, Sicilien, Basilicata og Apulien. På de relativ få år man har eksisteret, er man blevet den førende vinproducent i Syditalien, og producenten med flest præmieringer og flotte imponerende anmeldelser. Ikke bare i det sydlige Italien, men i hele Italien.