Hos Vores Vin kan du købe alverdens gode vine fra de store vingårde.
Vi sælger også et stort udvalg af spiritus, bl.a. skotsk whisky.
Dine varer sendes fragtfri til dig, så du kan nyde smagen af kvalitet uden ekstra omkostninger.

Vi forhandler gode vine fra Italien – Frankrig – Spanien – USA – Østrig

Italienske vine

Italiensk vin produceres i hver region i Italien, hjemsted for nogle af de ældste vinproducerende regioner i verden. Italien er verdens største vinproducent med et areal på 702.000 hektar under dyrkning af vinmarker og bidrager med et årligt gennemsnit på 2013-2017 på 48,3 millioner hl vin.

Franske vine

Fransk vin produceres i hele Frankrig, i mængder mellem 50 og 60 millioner hl pr. År eller 7–8 milliarder flasker. Frankrig er en af ​​de største vinproducenter i verden sammen med italienske, spanske og amerikanske vinproducerende regioner.

Vores Vin er en onlineshop med produkter fra Italien, Frankrig, Spanien, Østrig og USA.

Spanske vine

Spanske vine er vin produceret i Spanien. Beliggende på den iberiske halvø har Spanien over 1,2 millioner hektar plantet, hvilket gør det til den mest plantede vinproducerende nation, men det er den tredje største vinproducent i verden, den største er Italien og Frankrig, efterfulgt af De Forenede Stater.

Østrigske vine

Selvom kun 1 procent af verdens vinproduktion fremstilles i Østrig, er Østrig et anerkendt og velrenommeret vinland. Vinfremstilling i Østrig er en antik dyd, der kan spores helt tilbage til ca. år 700 f.kr., men særligt i løbet af de to sidste årtier har østrigsk vin vundet international anerkendelse og en lang række fornemme priser.

Vores Vin er en onlineshop med produkter fra Italien, Frankrig, Spanien, Østrig og USA.

Vinens historie

Spænder over tusinder af år tæt knyttet til historien vedrørende landbrug, madkunst, civilisation og mennesket selv. Vinens historie koncentrerer sig især om området omkring Middelhavet.

Kemiske undersøgelser af en gammel persisk krukke tyder på, at vindyrkning fandt sted for 5500 år siden. Krukken blev fundet under udgravninger i Zagro-bjergene i det vestlige Iran og stammer fra den sumeriske Uruk-civilisation. Det er et samfund fra tiden før bronzealderen, som handlede med kobber og værdifulde stene med Afghanistan og andre dele af Iran. I bunden og langs et område af væggen på indersiden har krukken en plet, som tyder på, at der har været lagret væske i den. Pletten indeholdt garvesyre og vinsyre. Krukken har også en lille åbning direkte oven for pletten, – noget som var almindeligt anvendt for at forhindre, at den skulle revne ved eftergæring. I nærheden af krukken blev der også fundet drikkebægre og et stort lerfad, som kan have været anvendt til at opbevare druer. Israelske forskere har fundet forkullede vinranker og druesten, som er dateret til cirka 3500 år før Kristus. Nærmere undersøgelser af dette fund viser, at der blev dyrket druer på samme tid som krukken stammer fra.

Således har også nomadefolk gæret vilde druer og bær til vin. Ved overgangen til agerbrug har vinplanten sammen med figen og oliven formentlig hørt til de første vilde planter, der blev dyrket. Oprindelsen til ordet ‘vin’ er ikke helt klar. I første omgang er ordet en afledning af det latinske vinum, hvilket igen stammer fra det græske oinos (hvoraf ordet ønologi også stammer). Længere tilbage kan vi ikke spore ordet. Vi ved dog, at vinens historie begyndte i det østlige middelhavsområde og Kaukasus, men også at vinen først for alvor blev dyrket i faraonernes Ægypten. Først her blev en vinbrugsteknik og vinifikation udviklet mere nøjagtigt, som skulle vise sig at holde i årtusinder.